Cara untuk mengurut zakar menggunakan produk ANUMAX. Mudah, hanya perlukan minit, 2 kali sahaja sehari untuk kesan maksimum. 4 days ago cara urut zakar pendek. hafiz aziz. Loading Unsubscribe from hafiz aziz? Cancel Unsubscribe. Working SubscribeSubscribedUnsubscribe 1. Urut dari pangkal hingga ke kepala zakar sisi kanan dan kiri. Tahan kulit di bahagian pangkal zakar sekiranya kulit zakar anda berkedut atau kendur. Lakukan 5.

Author: Moogujas Juzahn
Country: Guatemala
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 7 February 2006
Pages: 495
PDF File Size: 6.20 Mb
ePub File Size: 6.44 Mb
ISBN: 331-3-52087-233-8
Downloads: 45727
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sam

Tujuan Urut Zakar Terdapat beberapa pendekatan serta tujuan mengurut zakar: Urut batang dengan latihan pernafasan tertentu boleh membantu suami mengawal kepala zakar untuk mengembang dan menguncup untuk kepuasan jimak pihak isteri. Sekaligus amalan urut ini berfungsi membantu suami tahan lama carra bersetubuh. Kebanyakan lelaki merasakan zakar mereka tidak menepati saiz yang sepatutnya. Purata zakar normal lelaki dewasa Asia ialah sekitar 4 inci hingga 6 inci, namun perlu diingatkan bahawa kebanyakan lelaki tidak mencapai saiz zakar yang optima.

Maka atas sebab ini kaedah mengurut boleh meningkatkan zakar ke tahap yang lebih besar dan panjang. Mengurut zakar untuk zkaar elok dilakukan pada awal pagi.

Sapukan sedikit minyak lintah pada tapak tangan dan gosok dengan laju untuk memanaskannya. Kemutkan dubur, genggam pangkal batang zakar dengan tangan kanan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk. Lurutkan batang zakar itu membawa tangan ke hujung zakar tapi hendaklah anda berhenti bila sampai ke takuk zakar.

Dengan cara ini, anda menghantar lebih banyak darah ke dalam kepala zakar dan dikunci tenagannya oleh cengkaman tangan tadi. Tahan nafas selama 7 kiraan sambil mengekalkan cengkaman itu.

Lenturkan batang zakar ke arah paha kanan dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu.

  MAINMAN SHOP UK WARRIOR CATALOGUE PDF

Lakukan sebanyak 21 kali. Lenturkan batang zakar ke arah paha kiri dubur. Pegang kepala zakar, pusingkan zakar mengikut jarum jam sebanyak 21 pusingan. Kemudian lakukan yang sama pada arah berlawanan jarum jam. Sebelum tidur ambil sedikit minyak dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskannya ketika mengurut.

Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jari tangan dan urut kelengkang iaitu antara dubur ke telur zakar seakan- akan Istibra selepas kencing.

Cara Urut Zakar

Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur. Lakukan sebanyak 7 kali. Kesan dari amalan ini akan dapat dilihat pada malam itu juga, di mana zakar akan menegang dengan galak sekitar 3 pagi sehingga waktu solat subuh. Amalkan ia kalau boleh pada setiap malam sebelum anda tidur terutama ketika cuaca sejuk supaya ligament dan urat-urat zakar berada pada tahap kecergasan yang terbaik. Semasa bangun dari tidur, selatkan pangkal batang zakar kawasan yang berhampiran dengan bumi zakar menggunakan jari telunjuk dan jari tengah tangan kanan atau tangan kiri.

Hujung jari-jari itu menekan ke pangkal zakar sambil mengurut-urutnya ke atas dan ke bawah. Lakukan selama kira-kira 2 minit atau hitungan 99 kali. Lakukan pada setiap pagi kerana amalan ini akan memecahkan lemak dan angin dari berkumpul pada pangkal zakar. Ianya juga dapat mengelakkan dari berlakunya tersimpul urat buah zakar apabila usia meningkat tua.

Menurut kitab Tajul Muluk dan Rawd-at-Tirr, mengurut menggunakan minyak urut yang khas boleh membantu lelaki bertahan lebih lama ketika bersetubuh. Caranya ialah dengan mengurut sehala dari pangkal zakar menghala ke hujung zakar, berulang-ulang kali.

Tempatkan ibu jari di bahagian atas batang zakar, jari tengah di bahagian bawahnya.

Cara Urut Zakar

Lakukan urutan selama 2 minit atau kali hitungan. Latihan ini boleh dilakukan pada bila-bila waktu lapang, kecuali pada waktu Zohor dan Maghrib. Zakar adalah anggota tubuh yang sukar dikawal oleh minda. Adalah sukar bagi lelaki normal untuk memerintahkan zakarnya menegang mengikut sesuka hati.

  JUBRAN KHALIL JUBRAN PDF

Ereksi atau ketegangan zakar antara lain digerakkan oleh deria penglihatan, sentuhan dan bau yang menghantar mesej ke otak untuk merembes hormon jantan dan seterusnya mengarah zakar untuk tegak kerana terangsang atau berahi apabila bersama wanita.

Oleh kerana saiz, carq kekerasan dan bentuk zakar merupakan faktor-faktor bagi memudahkan isteri mencapai klimaks dan inzal, maka disebutkan bahawa teknik mengurut zakar pada liang zqkar isteri adalah satu latihan yang perlu dipelajari oleh suami. Salah satu cara bagi memuaskan isteri ialah dengan membuat faraj isteri dapat merasakan zakar mengurut dan mengusap keseluruhan liang faraj atau vagina caar setiap dayungan.

MODERATORS

Ini akan hanya dapat dilakukan apabila suami cata mengawal kepala zakarnya agar boleh kembang dan kuncup apabila dikehendaki. Melalui cara yang disebutkan tadi, isteri akan merasa seluruh urat-urat di dalam farajnya dibelai dan diusap oleh zakar, dan ini akan memberi nikmat dan kelazatan seks yang tidak terhingga pada isteri. Cara melatih zakar untuk responsif kembang-kuncup ialah melalui urutan dan perlu disertai dengan kaedah pernafasan tertentu.

Ketika bangun pagi, semasa zakar masih tegang, ambil sedikit minyak dan gosokkan pada tapak tangan supaya panas. Tuam tapak tangan pada bahagian pinggang dan urut dari hala atas ke bawah. Purata masa bertahan untuk lelaki dalam hubungan seksual hanya minit.