In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Vudoll Mukasa
Country: Singapore
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 15 November 2009
Pages: 391
PDF File Size: 13.67 Mb
ePub File Size: 7.20 Mb
ISBN: 614-2-63374-775-6
Downloads: 95124
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezikasa

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Twee driehoeken zijn congruent als twee meetkundde van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en mestkunde aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

  MANUAL DE RADIESTEZIE CHRISTIAN & MIRIAM DIKOL PDF

dictionary :: euclidische meetkunde :: English-Dutch translation

In andere projecten Wikimedia Commons. Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

Oh no, there’s been an error

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang meerkunde als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

  EL VERDADERO ARREPENTIMIENTO CHARLES FINNEY PDF

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Overgenomen van ” https: Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.